Лидерът на партия Италиански братя Джорджа Мелони, която днес ще положи

...
Лидерът на партия Италиански братя Джорджа Мелони, която днес ще положи
Коментари Харесай

Правителството на Джорджа Мелони полага клетва днес

Лидерът на партия " Италиански братя " Джорджа Мелони, която днес ще постави клетва като министър-председател на Италия, разгласи имената на своите министри. Джанкарло Джорджети от партия " Лига " ще бъде министър на стопанската система, а Антонио Таяни от " Напред, Италия " – министър на външните работи, предадоха АНСА и Ройтерс.
Министър на вътрешните работи ще бъде Матео Пиантедози – държавен чиновник без партийна обязаност. Министерството на защитата ще бъде управлявано от Гуидо Крозето – един от създателите на " Италиански братя ". Лидерът на партия " Лига " Матео Салвини ще стане министър на инфраструктурата.

Общо девет министерски кресла са избрани за представители на " Италиански братя ", а по пет за политици от " Лига " и " Напред, Италия ". На експертни персони ще бъдат поверени пет поста в държавното управление.
Консервативната коалиция на Мелони, включваща трите партии, завоюва парламентарните избори на 25 септември.
68-ото държавно управление на Италия от 1946 година би трябвало да се оправя със съществени провокации, в това число задаваща се криза, растящи сметки за сила и реализиране на единна позиция по отношение на войната в Украйна.

Кабинетът на Мелони ще размени държавното управление на националното единение, ръководено от някогашния президент на Европейската централна банка Марио Драги, който през днешния ден взе участие на среща на върха на Европейския съюз в Брюксел при една от последните си изяви като министър-председател.
Процесът на съставяне на новото държавно управление беше относително бърз за италианските стандарти, само че въпреки всичко излязоха нескрито някои напрежения в обединението, като водачът на " Напред, Италия " Силвио Берлускони неведнъж, наподобява, се опитваше да подкопава властта на Мелони, отбелязва Ройтерс.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР